Spindelforlengere hos Helnor

En spindelforlenger gjør det mulig å åpne eller stenge stoppekraner under bakken. Inn til eneboliger, hus og bygninger er det ofte en utvendig stoppekran som må stenges hvis det skal gjøres arbeider med vann i huset. Helnor har utviklet og produsert spindelforlengere for bruk i Norden, siden 1970 – og vet hva som fungerer.
Spindelforlenger stikkende opp fra bakken 1

Hvorfor bør du velge spindelforlengere fra Helnor?

  • Norskutviklet og norskproduserte spindelforlengere for nordiske forhold
  • Designet for lang levetid
  • Passer alle ventiler (noen ventiler trenger en adapter)
  • Kan lages i spesialstørrelser
  • Over 50 års erfaring

Hvor finner jeg spindelforlengeren?

Spindelforlengeren til din stoppekran finner du ofte som et sort eller gult plastrør som stikker opp i plenen eller andre steder på tomten.

Endre nivået på terrenget?

Siden spindelforlengeren er teleskopisk kan du endre lengden på denne, hvis du skal heve terrenget. Spindelforlengeren låses av en friksjonslås. Denne låses opp ved å vri det utvendige plastrøret 90 grader. Når du er ferdig med å justere lengden, vrir du 90 grader og friksjonslåsen blir aktiv.

Betjening av en spindelforlenger?

På toppen av en spindelforlenger finnes ofte metalltopp som brukes til å betjene spindelforlengeren. Utformingen på metalltoppen varierer, men som regler har den et innvendig firkanthull på 16 mm som er tilpasset en betjeningsnøkkel som er laget for å betjene spindelforlengeren.

Sikkerhet

En teleskopisk spindelforlenger skal ikke monteres helt sammenslått, men helt eller delvis uttrukket for å kunne ta opp trykkbelastninger.

Usikker på hvilken spindelforlenger du trenger?

Vi hjelper deg med å finne produktene som passer til ditt formål.
Bruk kontaktskjema under, eller ring oss på 62 35 68 00.